ICT Beveiliging

ICT beveiliging noodzakelijk voor iedere organisatie

De ICT (informatie- en communicatietechnologie) branche heeft de laatste jaren een enorme groei en ontwikkeling doorgemaakt en de sturing van systemen binnen organisaties zijn grotendeels afhankelijk van ICT.

Enkele voorbeelden zijn:

  • Informatieopslag;
  • Interne communicatie via telefonie, e- mail en andere systemen;
  • Computergestuurde productieprocessen.

Organisaties zijn dan ook zeer kwetsbaar als de processen bijvoorbeeld door hackers worden verstoord of stilgelegd en dit kan een grote schadepost tot catastrofale gevolgen hebben. Daarom investeren organisaties jaarlijks enorme bedragen in ICT beveiliging. Door een goede ICT beveiliging minimaliseer je immers de risico’s van het onbevoegd binnendringen in het ICT netwerk.

Uitsluitend interne maatregelen niet voldoende

Voor veel organisaties ligt de focus op de interne beveiligingsmaatregelen en wordt vaak geen aandacht besteed aan de externe risico’s (hackers, fysieke inbraak van buiten naar binnen) die de processen kunnen verstoren en een grote impact door directe schade kunnen hebben voor de organisatie.

Enkele risico’s zijn:

  • Sabotage door kwaadwillende intern of extern;
  • Afpersing door criminelen nadat er bijvoorbeeld een besmette USB stick is geplaatst of door middel van ransomware;
  • Ontbreken security awareness door eigen medewerkers, waardoor kwaadwillende zoals bijvoorbeeld saboteurs of criminelen die informatie willen stelen niet worden herkend.

Binnen veel organisaties kunnen medewerkers en externe medewerkers zich vaak vrij en zonder toezicht bewegen, zoals interieurverzorgers en leveranciers. Daarom is het noodzakelijk dat ook personele en/of technologische aanvullende beveiligingsmaatregelen worden genomen zoals onder andere fysieke controle of een toegangscontrolesysteem.

Complete en betaalbare oplossingen

Benefit Security Experts heeft zich gespecialiseerd in onderzoek van de risico’s welke de processen en continuïteit van uw organisatie kunnen bedreigen. Maar we kunnen u ook voorzien van complete maatwerk beveiligingsoplossingen volledig in het belang van uw organisatie. Wij garanderen u de juiste veiligheidsbalans tussen risico’s, behoefte maatregelen en investeringen.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van personele en/of technologische beveiliging, maar ook voor overige diensten met betrekking tot informatiebeveiliging voor uw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, we helpen u graag.

Bent u gedupeerd door een hacker en wilt u zijn/haar identiteit achterhalen? Klink dan op de volgende link voor meer informatie over de mogelijkheden.