Domotica systemen

Toelichting Domotica

Het woord Domotica komt voor uit de woorden domus (woning) en telematica. Domotica oplossingen zorgen voor elektronische communicatie tussen allerlei elektrische toepassingen in de woning en/of werkomgeving. In een Domotica woning of werkomgeving worden zorgtaken, communicatie, ontspanning en andere huiselijke bezigheden door talrijke elektrische apparaten en netwerken gemakkelijker gemaakt.

Kortom: Meer comfort, veiligheid en duurzaamheid.

Wat zijn de mogelijkheden van Domotica

Domotica omvat alle elektronische toepassingen voor woning of werk om functies te besturen (verwarmen, ventileren, verlichten, etc.) en diensten uit de woonomgeving te gebruiken (alarmeren, openen- sluiten, telefoneren, televisie kijken, etc.). Dit gebeurt bij voorkeur flexibel: op elke plek en op elk tijdstip dat het de bewoner past, met een gemakkelijke bediening en desgewenst op afstand.

Veilige toepassing van Domotica

Domotica omvat alle apparaten en infrastructuren in en rond woningen of werkplekken. Belangrijk is dan ook dat u kunt beschikken over een solide en storingsvrij ’naadloos elektronisch netwerk’. Dit is de minimale basis wat zorgt voor plezier en meerwaarde biedt door zorgeloos en duurzaamheid van wonen en werken.

Benefit Security Experts maakt uitsluitend gebruik van uitgebreid geteste Domotica oplossingen op het gebied van veiligheid en beveiliging.

Domotica varianten

Benefit Security Experts kan iedereen helpen met maatwerk Domotica oplossingen. Dit varieert van een betaalbaar basis alarmsysteem met uitbreiding van extra faciliteiten zoals temperatuurregeling, open- sluiten van poort/deur, paniekknop etc.

Voor het hoger segment leveren hoogwaardige maatwerk Domotica oplossingen welke volledig wordt uitgewerkt en geïmplementeerd naar wensen van de klant.

Taken die onder andere door een Domotica systeem uitgevoerd kunnen worden zijn:

 • Aan/uit schakelen en/of dimmen van de verlichting;
 • Aan/uit schakelen (en soms dimmen) van stopcontacten;
 • Aan/uit schakelen (en soms dimmen) van alarmsysteem;
 • Regelen van de temperatuur (koelen en/of verwarmen)
 • Regelen van ventilatie/ warmterecuperatie;
 • Het beheren van standaard tot en met ’multi room’ – ’multi-source’ audio systemen (= audio in meerdere ruimtes met eventueel de mogelijkheid om meerdere bronnen op hetzelfde ogenblik te beluisteren in de verschillende ruimtes);
 • Toegangscontrole;
 • Aanwezigheidssimulatie;
 • Sturen van rolluiken, gordijnen, zonweringen, deuren, hekken en poorten;
 • Op afstand bedienen via telefoon en computer (vb. de verwarming aan/uit schakelen van uit de wagen);
 • Integratie met de deur- (video) telefoon (in België ’parlofoon’);
 • Integratie met optionele camera’s in de tuin, op de oprit en in huis;
 • Koppeling van de woonfuncties aan het internet met de bedoeling van het ondersteunen van allerlei diensten (technische diensten zoals op afstand her configureren, alarmverwerking, enz.).

Meerwaarde voor de gebruiker

Domotica biedt subliem comfort, extra veiligheid, extra waardestijging van woning of bedrijfsgebouw. Kortom, het is slim om je huis of bedrijfspand te laten voorzien van Domotica-oplossingen van Benefit Security Experts.

Domotica Systemen Benefit Security Experts