Beveiliging transport en logistiek

Nederland is een toonaangevend transportland in Europa. Gezien de grote risico’s door criminaliteit zijn ondernemingen genoodzaakt op basis van de waarde van goederen gepaste beveiligingsmaatregelen te nemen. In de regel is dit een kostbare noodzaak. Daarbij komt dat het door de grote concurrentiedruk in de branche steeds moeilijker wordt om de beveiliging in te richten conform de eisen van de opdrachtgever en/of Europese richtlijnen.

Stijging criminaliteit hebben ondernemers zelf in de hand

Er zijn nog steeds transport en logistieke ondernemingen die geen beveiligingsmaatregelen hebben genomen of nog gebruik maken van conventionele mobiele surveillance diensten. Benefit Security Experts verwacht dat de criminaliteit in de toekomst op onbeveiligde –en slecht beveiligde ondernemingen fors zal toenemen en heeft zich gespecialiseerd in beveiliging transport en logistiek. Goed beveiligde ondernemingen worden door criminelen gemeden omdat de pakkans zeer groot is en deze zullen hun activiteiten gaan verleggen naar de overige onbeveiligde –en slecht beveiligde ondernemingen. Ook stellen verzekeraars steeds hogere eisen aan de onderneming met betrekking tot de beveiliging van transport en opslag.

Goede redenen om de mogelijkheden te bekijken om op tijd de juiste beveiligingsmaatregelen te nemen. De juiste keuze voor een beveiligingsoplossing die ontwikkeld is op basis van uw bedrijfsactiviteiten is niet makkelijk. Veel organisaties worden vaak na hoge investeringen geconfronteerd met een systeem wat niet voldoet aan het gestelde doel van de onderneming.

Hieronder enkele feiten:

 • Kapitaalvernietiging door een nutteloos camerasysteem wat niet geschikt was voor de bedrijfsactiviteiten;
 • Een overdaad aan camera’s wat een onnodige stijging van aanschaf- onderhoudskosten en aanvullende observatiekosten zal betekenen;
 • Systeemsoftware werkt niet en levert na korte tijd veel storingen op;
 • Een systeem is geplaatst en er is geen professioneel cameratoezicht inclusief alarmopvolging bij incidenten gebudgetteerd;
 • Beveiligers leveren controle momenten en de rest van de avond/nacht en in het weekend is het object onbeveiligd;
 • Er is geen Service Level Agreement opgesteld waardoor de leveranciers het niet zo nauw nemen met het nakomen van afspraken.

Als men geen ervaring heeft is het moeilijk om appels met appels te vergelijken en een keuze te maken voor diensten en modulaire technologie die jarenlang mee zal gaan. Ook is er het risico, dat men in het offerte traject niet alle noodzakelijke onderdelen heeft meegenomen. Resultaat is dat men geconfronteerd wordt met hogere kosten als vooraf is gebudgetteerd.

Geïntegreerde- en totaaloplossingen

Benefit Security Experts kan u adviseren en begeleiden in uw vraagstuk met betrekking tot geïntegreerde –en totaaloplossingen voor de logistieke en transportbranche met betrekking tot de interne- en externe risico’s. Niet alleen op het gebied van de beveiligingsdiensten en technologie, maar ook met de samenstelling van het benodigde budget voor de volgende maatwerk beveiligingsoplossingen:

 • Lokale tot grote landelijke transportonderneming, van buitenterrein tot op- en overslag;
 • Van tijdelijke –en lokale opslag tot Logistiek Warehouse;
 • Onderzoek exploitatiemogelijkheden veilig parkeren door middel van Secure Truck Parking;
 • Service overeenkomst ad –hoc beveiliging opleggers met kostbare lading of mobiele IT servers regionaal of landelijk;
 • Beveiliging van lokale touringcaronderneming tot openbaar personenvervoer.

FiretruckOp basis van jarenlange ervaring en samenwerkingsverbanden met toonaangevende beveiligingsorganisaties en grote/ lokale installateurs kunnen we voor u de beste oplossing tegen zeer aantrekkelijke investeringen op maat voor u uitwerken.

Reductie op kosten en verzekeringspremie

Door onafhankelijk advies van onze Register Security Experts is een reductie op de kosten mogelijk. Wij werken immers in het belang (Benefit) van uw organisatie. Benefit Security Experts werkt samen met diverse grote verzekeraars die mogelijke kortingen van 5% tot 15% op de verzekeringsjaarpremie verstrekken verstrekken bij implementatie van  een maatwerk beveiligingsoplossing in het belang

De beveiligingsoplossingen voor het private gebied (eigen terrein en gebouwen ondernemers) van Benefit Security Experts zijn goedgekeurd door de High Impact Crime Coördinator van politie Nederland en overtreffen ruim de gestelde voorwaarden. We kunnen zorg dragen voor een samenwerking met de gemeenschappelijke meldkamers(GMK) van justitie, brandweer en ambulance diensten. Met als doel efficiënte criminaliteit beheersing onder andere door middel van cameratoezicht vanuit een toezichtruimte met direct doormelding naar de politie.

Meer informatie over onze diensten en technologie oplossingen?

Neem contact met ons op via onderstaande link, of bel 0475 – 85 2240