Veilig ondernemen in de horeca & recreatiebranche

Jaarlijks investeren veel ondernemingen grote bedragen in de recreatiebranche om aan de steeds hogere eisen van de consument te voldoen. Door de groei van de onderneming groeien ook de risico’s die de continuïteit kunnen bedreigen. Enkele voorbeelden van criminaliteit welke uw onderneming kan treffen zijn:

  • Brandstichting;
  • Vandalisme en baldadigheid;
  • Agressie naar medewerkers en bezoekers toe;
  • Inbraken in gastenverblijven en/of auto’s van gasten/bezoekers;
  • Overval;
  • (water)schade door oneigenlijk gebruik blusmiddelen.

Criminaliteit in de recreatiebranche komt steeds regelmatiger voor in Nederland. Soms zijn de problemen zo groot dat criminaliteit het ondernemen belemmert en dat u en uw medewerkers een onveilig gevoel hebben. Bijvoorbeeld als men alleen moeten werken tijdens avond –en nachtelijke uren. Een ander feit is dat de delicten steeds zwaarder worden door de verharding in onze maatschappij.

Een veilige en sfeervolle onderneming geeft meer rendement

Veel recreatieve ondernemingen worden niet, nauwelijks of inefficiënt bewaakt. Dat zijn gunstige omstandigheden voor onder anderen dieven, zakkenrollers, vandalen, hangjongeren, zwervers die graag ongestoord hun activiteiten verrichten. Als daartegen niet direct en professioneel wordt opgetreden, verergert de situatie vaak snel en ontstaat er een zichzelf versterkend effect. Het realiseren van een veilige locatie is niet makkelijk en kosten zijn door de individuele ondernemer vaak niet op te brengen. Benefit Security Experts wil hier graag verandering in brengen om te voorkomen dat de overlast van criminaliteit zal leiden tot terugkomende schades, imagoschade en voortvloeiende daaruit daling van de omzet. Iedere weldenkende ondernemer weet dat een tevreden gast na een veilig en zorgeloos verblijf graag terug zal komen.

Bezoekers en gasten komen graag terug na een veilig en prettig verblijf

checkinBenefit Security Experts heeft onderzoek gedaan in de recreatiebranche. Door meerdere ondernemers werd tijdens een interview aangegeven dat men het idee had dat veiligheidsmaatregelen gasten het idee zou geven dat het geen veilige onderneming zou zijn. Dit vormde ook een drempel om in beveiliging te investeren. Tijdens een aantal interviews met gasten kwam daarentegen naar voren dat men beveiliging vanzelfsprekend vindt in de hedendaagse samenleving. De voorkeur zou eerder uitgaan naar een locatie waar in de avond –en nachtelijke uren beveiligingsmaatregelen zijn genomen.

Betaalbare en efficiënte recreatie beveiliging op maat voor uw onderneming

Beveiliging hoeft niet altijd kostbaar te zijn. Voor iedere onderneming in de recreatiebranche kan Benefit Security Experts een maatwerk beveiligingspakket tegen aantrekkelijke investeringen leveren. Wij denken niet in standaard oplossingen maar aan de toepassing van slimme combinaties tussen diensten en technologie. Op basis van de aard van het evenement en de risico’s zijn er vele mogelijkheden door een verantwoordelijke mix van detectieapparatuur en/of intelligente camerasystemen in combinatie met personele beveiliging.

Meer informatie over onze recreatieoplossingen?

Neem contact met ons op via onderstaande link, of bel 0475 – 85 2240