Alarmerende stijging overvallen Limburg

Benefit Security Experts zet zich dagelijks in voor een veilige en leefbare samenleving. Tijdens de ontwikkeling van diensten en producten zorgen we dat we doorlopend op de hoogte zijn van criminele trends en ontwikkelingen. Op basis van criminele trends, risico analyses en de behoefte die daaruit ontstaat worden  onze beveiligingsoplossingen ontwikkeld.

Opvallend tijdens onderzoek is de stijging van het aantal geregistreerde overvallen in Limburg. In 2018 spraken we van 73 overvallen in 2018. In 2019 spreken we van 133 overvallen. Dit is een stijging van 82%.

Horeca en Retail zijn het vaakst slachtoffer, maar opvallend is dat overvallers het terrein verleggen naar particulieren en de agrarische sector.

De meeste aantal overvallen vonden plaats:

  1. Zuid Limburg – 81 overvallen
  2. Midden Limburg – 25 overvallen
  3. Noord Limburg – 27 overvallen

Onderzoek wijst uit dat slachtoffers zich vaak na een overval niet of slecht beveiligen. Men hangt vaak onprofessionele  systemen op zonder beveiligingsplan. Deze maatregelen hebben minimaal preventief en vaak geen repressief resultaat. Geen of slechte beveiliging werkt voor overvallers drempelverlagend, want deze zoeken vaak net als water de weg van de minste weerstand.

Om een betaalbare beveiligingsoplossing te leveren tegen inbraak, overval en brand voor particulieren en MKB is  de Total Secure Alarm oplossing  ontwikkeld (www.totalsecurealarm.eu).

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden. Neem dan nu contact met ons op via tel. 0475-852240 of via info@benefitsecurity.nl