Grote stijging aantal overvallen in Limburg

Benefit Security Experts zet zich dagelijks in voor een veilige en leefbare samenleving. Tijdens de ontwikkeling van diensten en producten zorgen we dat we doorlopend op de hoogte zijn van criminele trends en ontwikkelingen. Op basis van criminele trends, risico analyses en de behoefte die daaruit ontstaat worden  onze beveiligingsoplossingen ontwikkeld.

Opvallend tijdens onderzoek is de stijging van het aantal geregistreerde overvallen in Limburg. In 2018 spraken we van plusminus 70 overvallen in 2018. Op 10 november 2019 spreken we van plusminus 110 overvallen. Dit is een stijging van bijna 60% terwijl we nog 1,5 maand hebben te gaan tot 2020!

Horeca en Retail zijn het vaakst slachtoffer, maar opvallend is dat overvallers het terrein verleggen naar particulieren en de agrarische sector.

De meeste overvallen vonden plaats op volgorde:

  1. Zuid Limburg
  2. Midden Limburg
  3. Noord Limburg

Eén van de resultaten van onderzoek wijst uit dat slachtoffers zich vaak na een overval niet of slecht beveiligen. Men hangt vaak goedkope spulletjes op zonder beveiligingsplan. Dit is een investering met minimaal preventief en vaak geen repressief resultaat.  Geen of slechte beveiliging werkt voor overvallers drempelverlagend, want deze zoeken vaak net als water de weg van de minste weerstand. Eén van de laatste ontwikkelingen is de Total Secure Alarm oplossing (www.totalsecurealarm.eu), die ook is ontwikkeld om te beveiligen tegen overvallers. Een directe doormelding via de toezichtruimte naar de politie meldkamer is een mogelijkheid.

We houden u op de hoogte van de uiteindelijke uitkomst van het hele jaar 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *